Diner bij Spijs & IJs

Wij erg hechten aan lokale producten en ondernemers, zo werken wij samen met keurslager Marco van Strien, Groentehandel Jan in ’t Groen, Bakkerij de Koning, Verkooijen Aardappels, John Flora en wijnhandel van Iersel

Huisgemaakte rundercarpaccio

Met parmezaanse kaas, pijnboompitten, uitgebakken spekjes, balsamicocréme en truffeldressing
10.45

Supplement bij de rundercarpaccio

Voeg eendenlever krullen toe aan uw rundercarpaccio
4.95

Risotto met eekhoorntjesbrood (vegetarisch)

Risotto met verschillende soorten paddenstoelen en parmezaanse kaas
7.95

Sashimi van tonijn en zalm

Tonijn en zalm licht gemarineerd in ponzu, en geserveerd met komkommer in sushi-azijn, wasabi, ingelegde gember en soja
12.95

Bouillabaise

Traditionele franse vissoep gevuld met verschillende zeevruchten, gamba en zalm daarbij brood met rouille
9.95

Soep van de dag

Vraag hiernaar bij een van onze medewerkers
5.95

Brood met smeersels

Versgebakken brood met olijventapenade, tomatentapenade en kruidenboter
5.75

Onze hoofdgerechten zijn te bestellen vanaf 17:00 uur en worden geserveerd met bijpassende garnituur

Spies van varkenshaas (pinda of teriyaki)

Spies van varkenshaas geserveerd op bananenblad met zoetzure komkommer, gefruite ui, kroepoek en mini loempia’s
16.95

Kalfshamburger

Brioche met een burger van 100% kalfsvlees, rode ui, cheddarkaas, knapperige sla en spijs-en-ijssaus
16.95

Tournedos

Het meest malse stukje van het rund met zorg geselecteerd door keurslagerij Marco van Strien geserveerd met warme groenten van het seizoen
26.90

Entrecôte

Malse runderentrecôte van onze keurslager gegrild en geserveerd met groenten van het seizoen
21.50

Jack Daniels spare ribs

Hele spare rib gelakt met een marinade van honing, jack daniels en basterdsuiker, geserveerd met huisgemaakte coleslaw, aïoli en bbq saus
17.90

Cote du boeuf (vanaf 2 personen)

Een geweldig mooi ribstuk van het rund +/- 650-700 gram. malse steak met een intens volle smaak vanwege zijn dooradering. Gegrild en geserveerd met bijpassende warme groenten van het seizoen
46.95

Runderstoofpotje

Traditionele runderstoof geserveerd met verse frieten, piccalilly en vlaamse mayonaise
16.95

Pannetje mosselen op klassieke wijze

Zeeuwse mosselen gekookt in witte wijn met verse mosselgroente en een keuze uit frites of brood
18,95

Zalmfilet

Op de huid gebakken zalmfilet met groene asperges, tomaatjes en kreeftenjus met saffraan
19.95

Pannetje mosselen op klassieke wijze (2 pers.)

Zeeuwse mosselen gekookt in witte wijn met verse mosselgroente en een keuze uit frites of brood
37,90

Sliptongen

3 sliptongen gebakken in bloem en geklaarde boter met citroen en peterselie
22.95

Thaise curry (vegetarisch)

Vegetarische curry met kokos, oosterse groenten en wilde rijst
16.95

Visvangst van de dag

Wisselend visgerecht, vraag één van onze medewerkers naar de vangst van de dag

Sauzen per portie

Groene peper, rode port, champignon
2.00

Truffelfriet ipv normale friet? Meerprijs

Truffelfrites met parmezaanse kaas en zeezout
2.50

Voor de kleintjes... Onze kinderminuutjes zijn inclusief een ijsje en cadeautje na het eten!

Kindermenu frikandel, kroket of bitterballetjes

Kinderfrietje mayonaise, met snack naar keuze, garnituur en appelmoes
8.00

Spaghetti bolognese

Pasta met bolognese saus en geraspte kaas
8.00

Lunch & diner - onze maaltijdsalades worden geserveerd met brood en kruidenboter

Oosterse beef salade - klein

Salade met gebakken runderhaaspuntjes, gemarineerd in soja, met shiitake en oesterzwammen en dressing van soja en sesam
11.95

Oosterse beef salade - groot

Salade met gebakken runderhaaspuntjes, gemarineerd in soja, met shiitake en oesterzwammen en dressing van soja en sesam
16.95

Salade nicoise - klein

Gegrilde verse tonijn op een salade met haricots verts, gekookt eitje en ansjovismayonaise
11.95

Salade nicoise - groot

Gegrilde verse tonijn op een salade met haricots verts, gekookt eitje en ansjovismayonaise
16.95

Salade uit de zee - klein

Met gerookte zalm, gebakken gamba’s, garnaaltjes, rivierkreeftjes geserveerd met saffraanmayonaise
11.95

Salade uit de zee - groot

Met gerookte zalm, gebakken gamba’s, garnaaltjes, rivierkreeftjes geserveerd met saffraanmayonaise
16.95

Ceasar salade met kippendij - klein

Salade met gebakken kippendij, parmezaanse kaas, pijnboompitten met een knoflookdressing
11.95

Ceasar salade met kippendij - groot

Salade met gebakken kippendij, parmezaanse kaas, pijnboompitten met een knoflookdressing
16.95

Salade mozzarella (vegetarisch) - klein

Salade met mozzarella, gebrande noten, appel, witlof en cherrytomaat daarbij een dressing van honing en balsamico
11.95

Salade mozzarella (vegetarisch) - groot

Salade met mozzarella, gebrande noten, appel, witlof en cherrytomaat daarbij een dressing van honing en balsamico
16.95

Wij erg hechten aan lokale producten en ondernemers, zo werken wij samen met keurslager Marco van Strien, Groentehandel Jan in ’t Groen, Bakkerij de Koning, Verkooijen Aardappels, John Flora en wijnhandel van Iersel

Huisgemaakte rundercarpaccio

Met parmezaanse kaas, pijnboompitten, uitgebakken spekjes, balsamicocréme en truffeldressing
10.45

Supplement bij de rundercarpaccio

Voeg eendenlever krullen toe aan uw rundercarpaccio
4.95

Risotto met eekhoorntjesbrood (vegetarisch)

Risotto met verschillende soorten paddenstoelen en parmezaanse kaas
7.95

Sashimi van tonijn en zalm

Tonijn en zalm licht gemarineerd in ponzu, en geserveerd met komkommer in sushi-azijn, wasabi, ingelegde gember en soja
12.95

Bouillabaise

Traditionele franse vissoep gevuld met verschillende zeevruchten, gamba en zalm daarbij brood met rouille
9.95

Soep van de dag

Vraag hiernaar bij een van onze medewerkers
5.95

Brood met smeersels

Versgebakken brood met olijventapenade, tomatentapenade en kruidenboter
5.75

Onze hoofdgerechten zijn te bestellen vanaf 17:00 uur en worden geserveerd met bijpassende garnituur

Spies van varkenshaas (pinda of teriyaki)

Spies van varkenshaas geserveerd op bananenblad met zoetzure komkommer, gefruite ui, kroepoek en mini loempia’s
16.95

Kalfshamburger

Brioche met een burger van 100% kalfsvlees, rode ui, cheddarkaas, knapperige sla en spijs-en-ijssaus
16.95

Tournedos

Het meest malse stukje van het rund met zorg geselecteerd door keurslagerij Marco van Strien geserveerd met warme groenten van het seizoen
26.90

Entrecôte

Malse runderentrecôte van onze keurslager gegrild en geserveerd met groenten van het seizoen
21.50

Jack Daniels spare ribs

Hele spare rib gelakt met een marinade van honing, jack daniels en basterdsuiker, geserveerd met huisgemaakte coleslaw, aïoli en bbq saus
17.90

Cote du boeuf (vanaf 2 personen)

Een geweldig mooi ribstuk van het rund +/- 650-700 gram. malse steak met een intens volle smaak vanwege zijn dooradering. Gegrild en geserveerd met bijpassende warme groenten van het seizoen
46.95

Runderstoofpotje

Traditionele runderstoof geserveerd met verse frieten, piccalilly en vlaamse mayonaise
16.95

Pannetje mosselen op klassieke wijze

Zeeuwse mosselen gekookt in witte wijn met verse mosselgroente en een keuze uit frites of brood
18,95

Zalmfilet

Op de huid gebakken zalmfilet met groene asperges, tomaatjes en kreeftenjus met saffraan
19.95

Pannetje mosselen op klassieke wijze (2 pers.)

Zeeuwse mosselen gekookt in witte wijn met verse mosselgroente en een keuze uit frites of brood
37,90

Sliptongen

3 sliptongen gebakken in bloem en geklaarde boter met citroen en peterselie
22.95

Thaise curry (vegetarisch)

Vegetarische curry met kokos, oosterse groenten en wilde rijst
16.95

Visvangst van de dag

Wisselend visgerecht, vraag één van onze medewerkers naar de vangst van de dag

Sauzen per portie

Groene peper, rode port, champignon
2.00

Truffelfriet ipv normale friet? Meerprijs

Truffelfrites met parmezaanse kaas en zeezout
2.50

Voor de kleintjes... Onze kinderminuutjes zijn inclusief een ijsje en cadeautje na het eten!

Kindermenu frikandel, kroket of bitterballetjes

Kinderfrietje mayonaise, met snack naar keuze, garnituur en appelmoes
8.00

Spaghetti bolognese

Pasta met bolognese saus en geraspte kaas
8.00

Lunch & diner - onze maaltijdsalades worden geserveerd met brood en kruidenboter

Oosterse beef salade - klein

Salade met gebakken runderhaaspuntjes, gemarineerd in soja, met shiitake en oesterzwammen en dressing van soja en sesam
11.95

Oosterse beef salade - groot

Salade met gebakken runderhaaspuntjes, gemarineerd in soja, met shiitake en oesterzwammen en dressing van soja en sesam
16.95

Salade nicoise - klein

Gegrilde verse tonijn op een salade met haricots verts, gekookt eitje en ansjovismayonaise
11.95

Salade nicoise - groot

Gegrilde verse tonijn op een salade met haricots verts, gekookt eitje en ansjovismayonaise
16.95

Salade uit de zee - klein

Met gerookte zalm, gebakken gamba’s, garnaaltjes, rivierkreeftjes geserveerd met saffraanmayonaise
11.95

Salade uit de zee - groot

Met gerookte zalm, gebakken gamba’s, garnaaltjes, rivierkreeftjes geserveerd met saffraanmayonaise
16.95

Ceasar salade met kippendij - klein

Salade met gebakken kippendij, parmezaanse kaas, pijnboompitten met een knoflookdressing
11.95

Ceasar salade met kippendij - groot

Salade met gebakken kippendij, parmezaanse kaas, pijnboompitten met een knoflookdressing
16.95

Salade mozzarella (vegetarisch) - klein

Salade met mozzarella, gebrande noten, appel, witlof en cherrytomaat daarbij een dressing van honing en balsamico
11.95

Salade mozzarella (vegetarisch) - groot

Salade met mozzarella, gebrande noten, appel, witlof en cherrytomaat daarbij een dressing van honing en balsamico
16.95